Strengthening and Stretching for Rheumatoid Arthritis of the Hand (University of Oxford, Mart 2020)

Romatoid artrit en sık görülen enflamatuar poliartrittir. Kalıcı eklem ağrısına, eklem hasarına ve uzun süreli sakatlığa (özellikle el ve ayaklarda) neden olabilen kronik öngörülemeyen bir hastalıktır. Yönetimin genel hedefleri eklem hasarını önlemek veya kontrol etmek, işlevi en üst düzeye çıkarmak ve ağrıyı azaltmaktır.

Basic Dry Needling (IDNS Academy, Eylül 2020)

Kuru iğne tedavisi özellikle kas ağrıları, kas spazmları ve kas-iskelet sistemi sorunları gibi durumların tedavisinde kullanılan bir tıbbi tedavi yöntemidir. Uygulama sırasında ilaçsız ince iğneler, vücudun belirli bölgelerine kasların içine batırılarak oradaki kan akışının artması ve doğal ağrı kesici olan endorfinlerin salgılanması beklenir. Bu yöntemin amacı temelde ağrıyı hafifletmeyi ve kaslardaki gerilimi azaltmaktır.

Fasyal Distorsiyon Modeli Modül 1 (FDM Akademi, Ekim 2020)

Fasiyal Distorsiyon Modeli, hastanın semptomlarını açıklamasına göre ayarlanarak ağrı veya yaralanmanın kaynağını belirleme yöntemidir.  Fasiyal Distorsiyon Modeli kullanılarak, fasyadaki spesifik hata tanımlanır ve düzeltilmesi hedeflenir.

Dinamik Sistemler Teorisine Göre Bebeklerde Kapsamlı Değerlendirme (Aymen Balıkçı, Ocak 2021)

Bebek değerlendirme alt başlıklarının incelendiği bu form Dinamik Sistemler Teorisine dayalı, bebeklerde homeostatik faktörlerin, duyusal, emosyonel, motor ve kognitif faktörlerin birbiri ile dinamik ilişkisi, aynı zamanda bebeğin çevresinde olan tüm etmenlerin gelişim üzerine etkilerinin kapsamlı değerlendirilmesini sağlar.

DIR Floortime 101 (ICDL, Mart 2021)

Floortime, gelişimsel olarak farklılık gösteren çocuklara yaklaşımını vurgulayan bir terapi ve eğitim yöntemidir. Bu yöntem, çocukları robotlaştırmadan ve onların bireysel farklılıklarını dikkate alarak gelişimlerini desteklemeyi amaçlar. Floortime, terapistin çocukla etkileşim kurmaya çalıştığı bir yaklaşımı temsil eder.

Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE) (Ağustos 2021)

Doğumdan 72 aya kadar olan çocukların ince motor, dil-bilişsel, kaba motor, sosyal beceri, öz bakım alanlarında gelişimlerini değerlendiren bir testtir.

Authorized TheraTogs Fitter (Ekim 2021)

Theratogs, vücudu istenilen pozisyonda tutarak duruş bozukluklarının önlenmesine yardımcı olan, verdiği proprioseptif uyarılarla vücut farkındalığının artmasına, orta hat ve uzaysal algının gelişmesine ve bireyin günlük hayatta daha doğru bir paternle hareket etmesine yardımcı olan bir giysidir. Bu eğitimde giysinin kullanımının öğretilmesi hedeflenir.

CP’de Bütüncül Yaklaşım ve Çözüm Önerileri (Fizyodemi, Ocak 2022)

Serebral Palsi’de bütüncül bir yaklaşım söz konusu olduğunda beslenme, hareket, uyku, su tüketimi, vagus ve strese etki eden diğer tüm faktörler bu geniş bakış açısına dahil olmalıdır. Eğitim, Serebral Palsili çocukların doğumdan itibaren ele alarak, çok yönlü rehabilitasyonlarına kapsayıcı bir yaklaşım sunar.

Alberta Infant Motor Test-AIMS (Ocak 2022)

Alberta Bebek Motor Ölçeği (AIMS), bebeklerin kaba motor becerilerinin doğumdan 18 aya kadar olgunlaşmasını değerlendirmek için kullanılan standartlaştırılmış bir gözlemsel inceleme aracıdır.

Çocuklarda Pelvik Taban Rehabilitasyonu (Mart 2022)

Çocuklarda yaygın görülen pelvik taban problemlerinin tanınmasını ve rehabilitasyon sürecinin öğrenilmesini amaçlamaktadır.

HEP Approach (Mayıs 2022 – Kasım 2022)

Nöromotor problemlerde; ekolojik sistemler teorisine dayalı kapsamlı bir bakış açısı sunan model; hareketi anlamak için maturasyonel teoriler, Algı- Aksiyon, Dinamik Sistemler, Nöronal Grup Seleksyon ve Duyu Bütünleme gibi temel teorileri inceler.

HEP modeli, hareket gelişimi ve hareket performansı üzerinde etkili olan homeostaz, duyusal işlem, emosyonel durum, motor yapı ve fonksiyonlar ile kognitif durumu inceler ve değerlendirme sonuçlarına göre hedef geliştirmeyi sağlar.

Ayres Duyu Bütünleme (Temmuz 2022 – Haziran 2023)

Duyu Bütünleme vücuttan ve çevreden alınan duyusal bilgilerin işlemlenmesi, bütünlenmesi ve organize edilmesidir. 

Bobath (Şubat 2023 – Kasım 2023)

Bobath Konseptinde bireysel motor fonksiyon bozukluklarının analizi yapılarak fonksiyonel sınırlılıklara karar verilir. Bobath Terapi konseptinde; doğru hareketi açığa çıkarmak için uygun tutuş teknikleri, ağırlık aktarma, derin duyu, işitsel ve görsel stimülasyon ve fasilitasyon teknikleri kullanılır.

DSSA Pelvik Taban (Ağustos 2024 – Ağustos 2025)

Pelvik taban kaslarını doğru kasabilmeyi öğretebilmek, kas kuvvetini artırmak ve ağrı kontrolünü sağlamak için uygulanan bir terapi yöntemidir. Pelvik taban kas egzersizleri ile mesane-bağırsak kontrolünün artması, idrar problemlerinin azalması ya da ortadan kalkması hedeflenir.

• Duyusal Fonksiyonlar Değerlendirme Testi

• EASI/SIPT Değerlendirme ve Raporlama

• Peabody Değerlendirme ve Raporlama